Vin på vei til Norge

Oppbevar den riktig

La oss klargjøre en ting med en gang: nordmenn elsker å drikke alkohol. Dette har rett og slett bygd seg inn i vårt DNA, og vi må nok tilbake til før vikingtiden for å finne en periode hvor nordmenn ikke drakk som gale. Konsumeringen av alkohol har økt stadig, og da spesielt over de siste 20 årene. Tilfellet for vin er ikke annerledes, og dette er en av de alkoholholdige drikkene vi konsumerer mest her til lands. Faktisk konsumerer vi ufattelige 80 millioner liter vin i året. Det betyr at hver nordmann i snitt koser seg med 16 liter vin i året. Allikevel må vi nordmenn ta oss selv i at uansett hvor mye vi elsker vin, skorter det som oftest på kunnskapen om den, og da ikke bare smak. Først og fremst feiler vi nordmenn ved at vi ikke vet hvordan vinen skal oppbevares. Dette problemet har vedvart og i dag konsumeres de fleste viner innen 24 timer etter vi har kjøpt de. Vi vet av erfaring at de fleste viner dermed kastes inn på en hylle i kjøleskapet med alle de andre dagligvarene. Der får vinen langt fra optimale oppbevaringsforhold, og det faktum at den kun oppbevares i 24 timer fjerner muligheten for en potensielt bedre opplevelse. Vin er faktisk en av de få varene i verden som blir bedre over tid. Derfor er det en skam at vi nordmenn oppbevarer den sammen med varer som råtner og mugger i slutten av uka.

 

Hvordan bør den oppbevares?

Vingudene i Frankrike hadde revet seg i håret dersom de fikk høre om våre vinvaner her i Norge. I mange av landene rundt Middelhavet er oppbevaringen av vinen ansett som en stor kunst. Selv om vin er en av de varene som kan bli bedre over tid, bør det også nevnes at den fort kan bli dårligere dersom den blir oppbevart under forhold som ikke er optimale. For å oppnå optimale forhold er det 3 faktorer som må tilfredsstilles. For det første bør vinen oppbevares i et så mørkt miljø som mulig. Derfor oppbevares de fleste viner i vinskap, og da gjerne i kjellere. For det andre skal luftfuktigheten være riktig. En for tørr luft vil skade vinen, og en for fuktig luft vil gjøre det enda verre. Sist men ikke minst er temperaturen meget viktig. Selv om det fortsatt diskuteres hva som er optimalt, skal det her holdes en temperatur rundt 15 grader. Det er også verdt å merke seg at enkelte mener vibrasjoner og berøringer kan påvirke hvor god vinen blir. Derfor er det verdt å bite seg merke i at vinen mest sannsynlig bør oppbevares i stødige vinskap. Kort oppsummert er vinoppbevaring en kunst som tilhørte de få tilbake i gamle dager. I dag får flere og flere nyss i kunsten, og det er kun et tidsspørsmål før vi nordmenn også slenger oss på denne trenden. Alle eventyr må derimot starte et sted, og i dette tilfellet starter det med å anskaffe seg det rette utstyret.

 

Vinskap som tar vare på din vin

Wine and Barrels er en bedrift som setter oppbevaring av vin i sentrum. Dersom du går under kategorien av personer som oppbevarer vinen din i kjøleskapet er det ikke for sent å snu. Du kan i dag anskaffe deg et vinskap av høy kvalitet til en rimelig penge hos https://www.wine andbarrels.no/nettbutikk/2-vinskap/. Her finner du vinskap fra en rekke forskjellige merker og i et stort utvalg av modeller. Uansett om du er ute etter et hendig og lite vinskap i IKEA stil eller et massivt vinskap til din egen vinkjeller, så finnes det noe for alle og enhver her. Du får også tilgang på vinskap til en rekke forskjellige priser, og dersom lommeboka ikke er så tykk, trenger det ikke svi så mye som det ofte gjør med luksusvarer. Det er også verdt å bemerke seg at en rekke modeller er på salg, og det med opp til hele 25 %. Med andre ord kan du spare tusenvis av kroner dersom du kjøper et vinskap hos Wine and Barrels i dag. Hør på hva vinekspertene sier og vær en av de første nordmennene til virkelig å ta vare på vinen du drikker. Da får du en bedre vin, en bedre opplevelse, og en bedre kveld med enten familie eller annet godt selskap. Ikke la din manglende kunnskap stå i veien for en potensielt fantastisk opplevelse med vin. Et vinskap kan virkelig gjøre din og andres opplevelse enda mer optimal.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *